Reisimpressie van één van onze trouwe gasten!

Reisimpressie van één van onze trouwe gasten!

Zeilvakantie
 

Zoals je misschien weet, heeft ScicSailing een hoog aantal gasten die jaarlijks weer terugkomen. Sinds 1997 is Adam uit Oxford één van hen. Hij heeft ongeveer 22 keer met ons gevaren, wij zijn de tel kwijt! Adam reist over het algemeen alleen, soms met zijn zus of een vriend. Nooit een saai moment wanneer Adam aan boord is!

Dit jaar zeilde hij twee weken met ons mee op ons 14-persoons jacht Notus, beginnend in Marmaris, eindigend in Göcek en de 2e week start en finish Göcek. Een speciale route op verzoek van zijn zus, geboekt in augustus vorig jaar! Hieronder vind je een korte impressie van hun ervaringen dit jaar.

“Reizen ‘s nachts klinkt misschien leuk, maar om twee uur ‘s ochtends over de volledige lengte van een enorme nieuwe terminal van Turkish Airlines te hebben gelopen met een koffer zonder wieltjes, hopend dat je volgende vlucht nog niet is vertrokken, is minder.

Tegen de tijd dat we aankwamen in het hotel waar het SCIC-personeel ons naar hun gulet ‘Notus’ zou brengen, waren we allebei blij dat de reis was afgelopen. Het was daarom een waar genot om, om vijf uur ‘s ochtends, te worden begroet met zoveel warmte en vriendelijkheid door de bemanning en vooral door kapitein Ergun. Elk ontbijt is een verrassing met een rijk gevulde dis. Na dit feest begint de dagelijkse briefing. SCIC probeerde zoveel mogelijk te zeilen, dus onze route werd besproken samen met kapitein Ergun om ervoor te zorgen dat we genoten van de beste wind ter plaatse.

Op een bepaald moment tijdens het zeilen viel de wind weg, waardoor het schip stil kwam te liggen. Even later werd het zwemtrapje neergelaten en sprongen we allemaal van de boot in de diepblauwe zee! Wat een geweldige ervaring, de helderheid van de zee, de diepe kleur en de warmte terwijl we dobberden als kurken, genietend van het verfrissende water.

Eén van de mooiste aspecten van de Turkse kust is de volledige afwezigheid van bewoning, dus elke plaats waar we afmeerden was een prachtig panorama van dennenbossen tot aan de rand van het water vanaf grote hoogtes – een enorm amfitheater van bergen, heuvels, bomen en kustlijn. Elke dag een ander kustlandschap. Terwijl de zon zachtjes onder de horizon daalt, en de hemel siert met intense tonen van geel, oranje en rood, verzamelen we ons op de boeg voor hapjes en cocktails.

De beste plek om van de zonsondergang te genieten. Dit gaat vooraf aan het culinaire evenement van de dag – een reeks mezes, prachtig gepresenteerd op een mooi gedekte eettafel, gevolgd door bijvoorbeeld een vleesgerecht, gegrild op de handige barbecue aan de zijkant van het schip. Vis is een frequente bezoeker van onze borden, gekookt in een staat van perfectie, vochtig en met een mooie knapperige huid. Love it.”

Zou je dit ook leuk vinden?

Wacht niet langer en boek vandaag nog. Je zult er geen spijt van krijgen en keer op keer terugkeren zoals Adam doet ?.